Overwerk, regen, geen puf, geen leuke yogaschool in de buurt, zin in ‘effe iets anders’; er zijn tientallen redenen waarom je het niet redt om yoga te doen, terwijl het eigenlijk ontzettend goed voor je is. Een momentje voor jezelf, een momentje rust.

Daarom is er nu Yoga op klompen. Jouw moment van rust, in je eigen huiskamer, slaapkamer, balkon, tuin of waar dan ook. En op het moment dat het jou uitkomt. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is je yogamat uitrollen. Wij hebben de professionele lessen voor je, op deze website. Bookmark ‘m dus snel en abonneer je op ons YouTube-kanaal. Zo mis je nooit een nieuwe les.

Leukere vriendin

Wees eerlijk, hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer je anderen kan geven. Dus eigenlijk doe je yoga niet alleen voor jezelf, maar ook voor je vrienden, familie, collega’s, want een leukere, sterkere, vrolijkere, evenwichtigere jou, is een leukere, sterkere, vrolijkere, evenwichtigere vriend, vriendin, moeder, vader, zoon, dochter en collega.

Druk, druk, druk

Helaas zijn we allemaal druk, druk, druk. Tijd voor onszelf, is vaak het laatste dat we hebben. En tijd om naar yoga te gaan, is er nog minder. Het is niet alleen het uurtje les, maar je moet er ook naar toe. En weer naar huis.

We kennen alle excuses. Geloof me, we hebben ze allemaal zelf gebruikt. Tot …. totdat we dagelijks yoga gingen en ontdekten hoe goed dat uurtje rust voor ons was. Om eerlijk te zijn, zo goed, dat we nu iedere dag twee uur yoga doen, voordat we aan onze dag beginnen. Niet alleen de asanas (yogahoudingen), maar ook pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie.

De mooie ervaringen die wij hadden, willen we graag met je delen. Waarom? Omdat yoga eigenlijk niets anders is dan een weg naar geluk. Dat klinkt heel zweverig, maar geloof ons, het is heel down-to-earth. Hollandse klei. Het heeft te maken met de werking van onze hersenen en onze hormonen. Hoe en wat, leggen we geregeld uit in de workshops die we overal ter wereld geven. En op deze website zullen we ook een tipje van de sluier oplichten.

Wij

Mocht je je denken, wie zijn jullie dan? Goede vraag. Wij zijn Sara Bigatti en John Kraijenbrink, een Italiaanse en Nederlandse yogalerares en yogaleraar, die ieder al meer dan 12 jaar yoga doen en meer dan 10 jaar yoga studeren. We geven yogales en yoga workshops over heel de wereld, schrijven boeken over yoga, geven opleidingen om yogaleraar te worden en geven lezingen, waarin we de Oosterse yogafilosofie onderbouwen met Westerse wetenschap.

En nu; stop met lezen, rol lekker je yogamat uit en doe een lesje. Want je kunt nog zoveel lezen over yoga, begrijpen doe je het pas als je het zelf ervaart.

Namaste,
Sara Bigatti & John Kraijenbrink